Miha Kosmač: Z risbo povezal strip in film

14.2.2015

Grafični oblikovalec celostne podobe našega projekta Mad About Film, Miha Kosmač, predstavlja serijo risb ČRNO NA BELEM/What you see is what you get, ki jo je poleti 2014 razstavljal v Galeriji Media Nox v Mariboru in s katero se poklanja stripu ter filmu, tudi virtualno.

Miha Kosmač je ilustrator in oblikovalec iz Ljubljane, s serijo ČRNO NA BELEM/What you see is what you get se vrača h klasični čopič risbi, stilsko bližje stripovski kot umetniški, in se s tem tako poklanja stripu, ki je nanj močno vplival in je bil verjetno njegovo prvo srečanje z risbo.

Tematsko je serija obarvana filmsko (s čemer se poklanja tudi filmu), in je nastala spontano, saj Kosmač ob likovnem ustvarjanju raje kot glasbo posluša filme. Izbor 18 od prvotno 20 risb zaobjema njegove najljubše filme, karakterje, dialoge in citate, ki so vplivali in še vedno vplivajo na njegov način razmišljanja. Citati in ilustrirane scene so sicer vedno iz istega filma, a ne nujno iz istega momenta filma. Izbor obeh je ob podrobnem pregledu intimen pogled v avtorjev način razmišljanja. Avtor razkrije naslov filma šele v opisih, ki spremljajo risbe.

kosmach

VSTOPI V GALERIJO!

 

Deli to stran z drugimi:


Komentarji so onemogočeni.