Pilotna raziskava o razumevanju pomena in vloge filma med mladostniki

4.6.2016

Zavod Vizo se že od leta 2013 uspešno povezuje s prikazovalci kakovostnih filmov in z Art kino mrežo Slovenije, s filmskimi distributerji, z vzgojno-izobraževalnimi zavodi, s knjižnicami ter z različnimi festivali po vsej Sloveniji, organizira pa tudi prvi mednarodni filmski festival za otroke in mlade pri nas.

Ob svojem delu ugotavljamo, da Slovenija potrebuje konkretne in relevantne raziskave, ki bi nam povedale, kako (predvsem) mladi razumejo film, filmsko kulturo, kinematografijo in filmsko umetnost na sploh. Te informacije so ključnega pomena, če želimo izboljšati trenutno stanje na področju filmske vzgoje in prispevati k informiranju pedagogov filmske vzgoje, učiteljev, oblikovalcev filmsko vzgojne politike in drugih.

S pilotno raziskovalno študijo o razumevanju pomena in vloge filma med mladostniki, ki jo sofinancira Slovenski filmski center, prevzemamo pobudo na tem raziskovalnem področju. Z namenom ustreznejše priprave filmsko-vzgojnih vsebin za mlade, ki bojo s pomočjo le-teh postali kritični gledalci filmskih (ter drugih avdio-vizualnih) tekstov, smo pripravili spletni vprašalnik, ki ga bo izpolnilo 500 mladih po vsej Sloveniji, starih med 15 in 19 let, prve izsledke pa bomo javnosti predstavili avgusta 2016.

Strokovna zasnova, raziskovalne teze: Rok Govednik
Vodja metodologije: Dr. Bojana Lobe
Koordinator: Andrej Urbanc
Fokusne skupine: Rok Govednik, Patricija Fašalek

Deli to stran z drugimi:


Komentarji so onemogočeni.