Rok Govednik – krajši CV

Direktor in programski vodja Vizoja, mentor filmske vzgoje

Rojen leta 1985 v Ljubljani. Leta 2010 zaključil študij kulturologije (na VII. stopnji) na Fakulteti za družbene vede na področju filmske in fotografske teorije in z naslovom diplome »Neizrekljivi pogled: Od fotografske do filmske podobe«.

Ukvarja se predvsem s filmsko vzgojo, filmskim programiranjem, filmski kritiko, produkcijo in organizacijo filmskih dogodkov ter festivalov. Sodeluje z art in mestnimi kini, knjižnicami, festivali, šolami ter vrtci po vsej Sloveniji. Ima izkušnje še iz PR, marketinga, filmske in knjižne distribucije, novinarstva (RGL, Radio Študent). Bil je član programskega odbora Delavsko-punkerske univerze (2006-2008). Je avtor tudi vrste predavanj o filmu in družbi – predava v osnovnih in srednjih šolah, v kinih, mladinskih centrih ter knjižnicah po vsej Sloveniji, izobražuje tudi pedagoške delavce. Piše za revije Ekran, Kino!, Fotografija in je avtor številnih filmsko-vzgojnih priročnikov.

Kot strokovni sodelavec je povezan tudi s filmskimi festivali: Ljubljanski mednarodni filmski festival LIFFe (www.liffe.si), Festival slovenskega filma (www.fsf.si), Mednarodni festival animiranega filma Animateka (www.animateka.si), Festival dokumentarnega  filma (www.fdf.si), Filmski teden Evrope (www.filmskiteden.eu). V Sloveniji je vzpostavil prvi mednarodni filmski festival za otroke in mlade (www.filmnaoko.si).

Leta 2013 je bil udeleženec programa Podjetno v svet podjetništva  (s projektom Zavod Vizo) pri Regionalni razvojni agenciji Ljubljanske urbane regije.

Bil je tudi dobitnik štipendije Mestne občine Ljubljana za nadarjene študente leta 2007. Ministrstvo za kulturo ga je leta 2012 štipendiralo z umetniško rezidenco v Londonu.

 

Deli to stran z drugimi: