Rok Govednik – krajši CV

Programski vodja Vizoja, filmski raziskovalec in predavatelj, mentor filmske vzgojestrokovni sodelavec na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici

Je diplomant kulturologije (na VII. stopnji) na Fakulteti za družbene vede s področja filmske in fotografske teorije in doktorand na AGRFT.

Ukvarja se predvsem s produkcijo in distribucijo različnih del mladih, organizira in kurira umetniške razstave, izvaja filmsko vzgojo, programira filmske vsebine, piše filmske kritike in drugo publicistiko. Je habilitiran višješolski predavatelj za medijske študije in mentor pri CzK. Kot filmski pedagog sodeluje z art in mestnimi kini, kulturnimi domovi, knjižnicami, festivali, šolami ter vrtci po vsej Sloveniji. Ima izkušnje še iz PR, marketinga, filmske in knjižne distribucije, novinarstva (RGL, Radio Študent). Bil je član programskega odbora Delavsko-punkerske univerze na Mirovnem inštitutu (2006-2008). Je avtor tudi vrste predavanj o filmu in družbi, izobražuje tudi pedagoške delavce. Piše za revije Ekran, Kino!, Fotografija in je avtor številnih filmsko-vzgojnih priročnikov. Bil je tudi prejemnik štipendije Mestne občine Ljubljana za nadarjene študente leta 2007. Ministrstvo za kulturo ga je leta 2012 štipendiralo z umetniško rezidenco v Londonu.

Kot strokovni sodelavec je bil povezan tudi s filmskimi festivali: Ljubljanski mednarodni filmski festival LIFFe (www.liffe.si), Festival slovenskega filma (www.fsf.si), Mednarodni festival animiranega filma Animateka (www.animateka.si), Festival dokumentarnega  filma (www.fdf.si), Filmski teden Evrope (www.filmskiteden.eu). V Sloveniji je vzpostavil prvi mednarodni filmski festival za otroke in mlade Film na oko (www.filmnaoko.si).

Leta 2013 je bil udeleženec programa Podjetno v svet podjetništva  (s projektom Zavod Vizo) pri Regionalni razvojni agenciji Ljubljanske urbane regije.

 

Deli to stran z drugimi: