VIDEO: Rok na TEDx-u

1.6.2014

TEDxFDV_2014_Rok_Govednik

(foto: Rok Deželak)

Rok Govednik je bil povabljen na TEDxFDV konferenco z naslovno temu pogUM, ki je bila 20. maja na Fakulteti za družbene vede.

TED je neprofitna organizacija, posvečena širjenju idej. Vse se je začelo leta 1984 kot 4-dnevna konferenca v Kaliforniji, ki naj bi združila ljudi iz treh različnih področij (tehnologija, zabava, oblikovanje = Technology, Entertainment, Design). Od takrat dalje TED podpira ideje preko raznovrstnih aktivnosti. Vsakoletna TED konferenca gosti vodilne svetovne mislece in akterje, ki posredujejo svoje ideje v obliki 18-minutnih govorov (ti govori so kasneje brezplačno dostopni na spletni strani TED.com). Med vabljenimi govorniki so bili Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende, Gordon Brown in številni drugi.

V duhu idej, ki jih je vredno širiti, je nastal TEDx. To je program lokalnih samoorganiziranih dogodkov, ki združujejo ljudi, da bi podoživeli izkušnjo, podobno izvorni konferenci TED. Ob dogodku TEDx se izmenjujejo predvajani TED Talks in govorniki v živo z namenom, da zanetijo poglobljeno razpravo in povezanost znotraj majhne skupine. Ti lokalni, samoorganizirani dogodki se označujejo kot TEDx, kjer x pomeni neodvisno organiziran dogodek.

Več o TEDxFDV tukaj.

Oglejte si Rokovo predavanje o filmu, filmski vzgoji in pogumu:

 

 

Deli to stran z drugimi:


Komentarji so onemogočeni.