Filmski seminar »Usposabljanje za Vizojeve mentorje«

14.3.2015

Vizo je konec februarja pričel s tridnevnim seminarjem Usposabljanje za Vizojeve mentorje, s katerim smo želeli trenutnim in bodočim Vizojevim mentorjem ponuditi različna nova znanja s področja filmsko-vzgojnih praks, osvežiti že pridobljena znanja  in ponuditi možnost mentorjem filmske vzgoje, da so izmenjavali izkušnje praktičnih primerov podajanja filmsko-vzgojnih vsebin. Filmski seminar smo zaključili z druženjem ob drugi obletnici delovanja Zavoda Vizo.

Seminar se je odvil ob treh sobotah 21.2., 28.2. in 7.3. v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova. Gradili so ga naslednji sklopi:

A/ PSIHOLOGIJA OTROK IN MLADOSTNIKOV – predavateljica in mentorica mag. Zuzanna Krasková
B/ FILMSKA TEORIJA IN PRAKSA – predavatelji mag. Hana Repše, dr. Matic Majcen, Rok Govednik in Timon Leder
C/ PREDSTAVITEV USPEŠNIH PRAKS – predstavile mag. Hana Repše, Andreja Goetz, Nina Cvar, Petra Gajžler, Mojca Bešter
D/ POVEZOVANJE EKIPE – mentorica Mojca Bešter

Z usposabljanjem so mentorji pridobili in okrepili veščine dela z otroki in mladimi z namenom implementirati svoje filmsko znanje v najprimernejše pedagoške pristope. Program, ki je dobil podporo Slovenskega filmskega centra, je razvijal področje filmske in avdiovizualne kulture, poskrbel za afirmacijo stroke na tem področju, in povezal različne nevladne organizacije in posameznike k širjenju znanja in združevanju na področju filmske vzgoje z namenom izvajanja in večje uspešnosti pri filmski vzgoji.

Na seminarju smo izmenjevali pedagoške izkušnje z naslednjimi organizacijami: Klub Marindolus: projekt Otroški in mladinski tabor Marindol (Mojca Bešter), Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta: Vzgojno-izobraževalni program animiranega filma Slon (Andreja Goetz), DRFK: Enimation – education in animation (Hana Repše), Art kino mreža Slovenije: Nacionalni filmsko-vzgojni program Art kino mreže Slovenije (Petra Gajžler), KUD Anarhiv: celotni program (Nina Cvar).

Poglejte si, kakšen je bil urnik obsežnega programa.

Organizacija: Zavod Vizo (priprava strokovnega programa: Rok Govednik, vodja projekta: Nika Gričar)
Podpora: Slovenski filmski center
Lokacija: Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3, Ljubljana

 

Foto: Nika Gričar in Rok Govednik

Deli to stran z drugimi:


Komentarji so onemogočeni.