ŠKRATMOBIL – mobilna socialno-kulturna platforma za otroke in mladostnike v Beli Krajini

20.1.2015

Vizo kot programski partner sodeluje s KUDom Anarhiv, s katerim je oblikoval projekt ŠKRATMOBIL – mobilno socialno-kulturno platformo za otroke in mladostnike, ki se je že začel in se bo aktivno (na terenu) izvajal od aprila do septembra 2015 v Beli Krajini. Projekt je bil izbran v financiranje v okviru prestižnega razpisa NVO Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem – mali projektiNaš projekt je bil izbran med 241 prijavljenimi vlogami, med katerimi so izbrali 17 projektov. Partner pri projektu je tudi Izobraževalni center za zdravo življenje Educor.

Primarno vsebinsko področje projekta ŠKRATMOBIL – mobilna socialno-kulturna platforma za otroke in mladino so otroci in mladi. Pričujoči ciljni skupini predelan rabljen kombi  im. Škratmobil prinaša pisano paleto brezplačnih aktivnosti, ki smo jih vsebinsko zastavili glede na specifične potrebe lokalnih skupnosti v Beli Krajini, kjer se bo projekt odvijal, katere delavnice se bodo izvedle, pa bo odvisno od interesov lokalnih partnerjev Knjižnice Črnomelj, KUDa Plac Metlika in Kulturnega centra Semič in prebivalcev v njihovih občinah. Glavni cilj vseh aktivnosti bo opolnomočenje otrok in mladine – otrokom in mladim želimo nuditi vsebine, ki jih na institucionalizirani ravni v svojem okolju ne dobijo. V tem oziru bomo otrokom, mladim in drugim udeležencem ponudili premišljeno strukturiran vzgojno-izobraževalni in podporni program, ki ga bo izvajala skupine izkušenih mentoric in mentorjev s področij, ki jih sicer že profesionalno izvajajo.

Vse vsebine programske ekipe tako umeščamo v naslednje sklope oz. programePsihoterapevtsko svetovanjeFoto-video klubKinokombiOd tona do glasbeGledališče in plesEkologija in trajnostni razvojMediji in potrošnjaJezik in literaturaZdravo življenjeDružba okoli mene. Ob delavnicah v teh programskih sklopih, pa bomo nudil še naslednji stalni program kombija: Potujoča Škratova čitalnica, bralne urice, ustvarjalnice Takšno ali drugačno, Škratova učna pomoč, Poklicno svetovanje, Razvedrilnica, recitali, glasbeni nastopi in večerni program (kino, kvizi, koncerti).

Vodja projekta je Nina Cvar (Kud Anarhiv), vodja programa Rok Govednik (Zavod Vizo), vodja administracije pa Emilja Kastelic (Zavod Si-Film).

Norveš.meh     norway-grants_eea-grants     Škratova_logo

Deli to stran z drugimi:


Komentarji so onemogočeni.