Vizo na Kulturnem bazarju 2014 in v Katalogu ponudbe kulturno-umetnostne vzgoje 2014-15

veliki KB 14 FB

26.4.2014

Vizo je predstavljen tudi v Katalogu ponudbe kulturno-umetnostne vzgoje 2014-15, ki ga pripravlja Ministrstvo za kulturo v okviru Kulturnega bazarja. Katalog je namenjen predvsem pedagogom in programskim delavcem v kulturnih ustanovah po vsej Sloveniji.

 

22.3.2014

Kulturni bazar je dogodek, kjer bodo svojo ponudbo za otroke in mladino predstavljale kulturne ustanove iz vse Slovenije, potekal pa bo v sredo, 26. marca 2014, v Cankarjevem domu v Ljubljani.

 

Program strokovnega usposabljanja, namenjen strokovnim delavcem v VIZ in delavcem v kulturi, je že objavljen na njihovi spletni strani. Skupaj z Art kino mrežo Slovenije se bomo predstavili tudi mi.

Se vidimo na kulturnem bazarju! Imeli bomo tudi svojo stojnico, obiščite nas.

 

Filmska vzgoja v slovenskih kinematografih v šolskem letu 2013-2014

26.3., 15:15-16:00, Dvorana M1 (Cankarjev dom, Ljubljana)

Za strokovne delavce vrtcev, osnovnih in srednjih šol.

Sodelujejo: Marija Štalekar (Art kino mreža Slovenije), Jure Matičič (Kulturni dom Franca Bernika Domžale) in Rok Govednik (Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo).

Art kino mreža Slovenije je reprezentativno združenje mestnih kinematografov, prikazovalcev kakovostnega filmskega programa, ki združuje 25 kinematografov po vsej Sloveniji. Že vrsto let izvaja kakovostno ponudbo filmov za otroke in mlade, namenjeno zaključenim šolskim projekcijam. V sezoni 2013/2014 prvič prejemajo sredstva Slovenskega filmskega centra za namen filmske vzgoje in tako v sodelovanjem z Zavodom Vizo organizira skupni in brezplačni program filmskega opismenjevanja za otroke in mlade (vrtci, OŠ, SŠ). Kako vrtci, šole in gimnazije lahko sodelujejo z mestnimi kini?

Z oblikovanjem skupne iniciative skušajo kvalitetne programe filmske vzgoje približati šolam in vrtcem v lokalnih okolicah, s predstavljanjem priporočenih filmskih vsebin in dodatnih dejavnosti pa dvigniti nivo filmske kulture med mladimi gledalci, pri katerih sta film in vizualna kultura množično reprezentirana v vsakdanjem življenju.

Deli to stran z drugimi:


Komentarji so onemogočeni.