Vizo soorganizira Revijo slovenskega animiranega filma

Print

 

4.4.2013

Društvo slovenskega animiranega filma in Art kino Odeon Izola (Centra za kulturo, šport in prireditve Izola) s pomočjo Zavoda za uveljavljanje vizualne kulture Vizo organizirata Revijo slovenskega animiranega filma, ki se bo odvila 11. in 12. aprila v Art kinu Odeon v Izoli. Vabljeni! Prenesite si zgibanko revije.

* * *

Gre za dvodnevni dogodek, posvečen pregledu profesionalne in neodvisne produkcije slovenskega kratkega animiranega filma zadnjih osmih let. Primerljivi nacionalni pregledni dogodek, posvečen animiranemu filmu, je bil nazadnje izveden leta 2006: »Izolanima – Festival slovenske animacije«, zato nameravamo z Revijo slovenskega animiranega filma to vrzel zapolniti ter kontinuirano nadaljevati z izvedbo dogodka v mestu, kjer se je animirani film vedno počutil kot doma, v Izoli.

Za dogodek je pripravljen izbor preko 60 najboljših slovenskih animiranih filmov, ki so razporejeni v dva programa profesionalnih animiranih filmov, v program študentskih in dijaških animacij, panoramo, dva programa, namenjena šolskim skupinam in v družinski program. Poleg preglednih filmskih izborov za odraslo občinstvo ter za otroke in mlade, bo Revija slovenskega animiranega filma ponudila tudi bogat spremljevalni program: dve okrogli mizi z vabljenimi gosti iz področja animiranega filma, predstavitev domačih projektov in hrvaške filmske produkcije in distribucije, pogovore z avtorji in pedagoške pogovore ob šolskih projekcijah. Pripravlja se tudi delavnica animiranega filma, ki jo bodo vodili uveljavljeni mentorji –  ustvarjalci animiranih filmov in bo namenjena nadobudnežem vseh starosti.

Društvo slovenskega animiranega filma bo prvič podelilo Nagrado Saša Dobrile za življenjsko delo na področju animiranega filma in prikazalo retrospektivo filmov nagrajenca. Letošnji dobitnik nagrade je Črt Škodlar.

Partnerji dogodka so tudi Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije, Slovenski filmski arhiv pri Arhivu Republike Slovenije in Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (CED).

 

Več o programu, urniku Revija, Črtu Škodlarju, DSAF in Odeonu na: www.dsaf.si in www.odeon.si.

 

 

Deli to stran z drugimi:


Komentarji so onemogočeni.