Vizo vstopil v vrtce, šole in gimnazijo

20.12.2013

Med oktobrom in novembrom smo po ljubljanskih vrtcih, šolah in gimnazijah izvedli 11 brezplačnih Delavnic zvočnega opremljanja in sinhroniziranja animiranega filma, in sicer:

  • 5 za vrtce (4-5 let)
  • 5 za OŠ (6-14 let)
  • 1 za SŠ (17 let)

Odzivi pedagogov in otrok ter mladih so bili zelo pozitivni in vzpodbudni, zato bomo s trudom nadaljevali, saj tovrstnih filmskih delavnic, kjer se posvečamo najširšemu polju avditivnega v film, še nismo zasledili. Upamo, da bo filmska vzgoja kmalu sprejeta v vrtce, šole in gimnazije, saj je toliko reči, ki jih moramo otrokom in mladim še povedati!

Več foto vtisov z naših obiskov je tukaj in tam.

Mentorji: Rok Govednik, Rok Kušlan, Pia Nikolič

 

Nekaj odzivov:

Dijaki so sodelovali in se vključevali. Prvi del delavnice je bil učno zanimiv, saj je zgodovina filma prava popestritev in je bila dobro predstavljena. V drugem delu so bili dijaki izzvani in so morali s svojimi glasovi animirati risanko. Dijakom je bilo zelo zanimivo tudi izvedeti, kako pomemben je zvok v filmu in koliko je dela vloženega v sinhronizacijo in animirani film. Mnenje udeležencev: predstavitev je bila dobro zasnovana in je zelo pritegnila dijake, ki so spoznali veliko novega o filmskem mediju in se hkrati zabavali.

(Snežana Sotlar, prof. umetnosti, gimnazija Šentvid)

*  **  ***  **  *

Delavnica je bila odlično izpeljana. Otroci so bili motivirani, tema jim je bila predstavljena na zanimiv in njihovi razvojni stopnji primeren način. Navdušeni smo bili nad zelo dramatično ponazoritvijo nastajanja animiranega filma, otroci so sodelovali z glasovnmi vložki, pripovedovali o svojih vtisih in bili povabljeni k aktivnem sodelovanju. Menim, da je filmske vzgoje v vrtcu oz. v predšolskem obdobju premalo in da imamo pedagoški delavci premalo znanja za podajanje teh znanj. Prelagam več izobraževanj na to temo in pozdravljam delavnice na temo filmske vzgoje v vrtcu.

(Maja Vidmar, dipl. vzg. predšolskih otrok, vrtec Viški Gaj)

 

Projekt je bil podprt s strani Mestne občine Ljubljana in izveden v sodelovanju z Društvom za oživljanje zgodbe 2 koluta.

 

 

Foto: Rok Govednik, vzgojiteljice

Deli to stran z drugimi:


Komentarji so onemogočeni.