Vizo že tretje leto v Filmšuli

10. 5. 2016

Filmšulo sooblikujejo Kosovelov dom Sežana, Mladinski center Podlaga in Šolski center Srečka Kosovela Sežana, že tretje leto pa sodelujejo tudi z Zavodom Vizo.

Cilj Filmšule je mladim, predvsem dijakom, približati filmsko umetnost, saj filma mladi velikokrat ne razumejo kot umetnost (bolj kot zabavo), in hkrati izostriti kritičen pogled na svet. Filmska vzgoja temelji na ogledu kakovostne filmske vsebine, seznanjanju z raznolikimi filmskimi stvaritvami, spoznavanju kreativnega ustvarjanja filmskih del in kritičnem branju ter posledično razumevanju filma. Pomemben del Filmšule je tudi aktivna vključenost v filmsko ustvarjanje z delavnicami filmskega jezika. Namen tega dela je poglabljanje razumevanja (filmske) umetnosti in odpiranje možnost ustvarjalnega izražanja idej.

V bogatem filmšulskemu programu so se znašli tudi Vizojevi mentorji Nina Cvar, Rok Govednik in Tina Poglajen. Letos so vodili pogovore ob sledečih projekcijah:

9. 10. Banda punc

5. 12. Deček in svet

11. 12. Višja sila

8. 1. Ex_Machina

5. 2. Sol zemlje

8. 4. Ni je več

Za večino od teh filmov so spisali tudi gradiva s podrobnimi informacijami o filmskem jeziku in obravnavanih temah ter z iztočnicami za nadaljnjo razpravo, nekaterim projekcijam pa je sledil tudi pogovor z zanimivimi gosti.

Lepo vabljeni na še zadnjo letošnjo projekcijo, ki ji bo sledil pogovor z Vizojevi mentorjem, če pa vas daje radovednost, kako smo se imeli prejšnja leta, si to lahko pogledate tukaj in tukaj.

13. 5. Vojna zvezd: Sila se prebuja

 

Deli to stran z drugimi:


Komentarji so onemogočeni.