Zavod Vizo

Zavod Vizo je neprofitni zavod, ustanovljen leta 2013, ki izvaja kulturne in vzgojno-izobraževalne dejavnosti na področju filma in drugih vizualnih medijev. Vizo tako predvsem pripravlja kakovostne filmsko-vzgojne vsebine za vrtce, šole, kine, knjižnice, festivale in druge zainteresirane organizacije.

Glavno poslanstvo Vizoja je filmsko opismenjevanje, torej filmska vzgoja, ki jo izvaja na področju celotne Slovenije. Zavedamo se, da sta filmska in medijska vzgoja v šolah in drugih izobraževalnih institucijah pri nas še vedno zapostavljeni, zato se želimo na tem pedagoškem področju uveljaviti kot ena izmed vodilnih institucij pri nas.

Vizo velik pomen daje tudi prostovoljnemu delu znotraj organizacije in povezovanju z drugimi kulturnimi in družbeno-angažiranimi projekti ter organizacijami. Sodelovali smo že s kinematografi iz Art kino mreže Slovenije, z Vzgojno-izobraževalnim programom animiranega filma Slon (Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta), s Slovensko kinoteko, z Moderno galerijo (MG+MSUM), z Galerijo KULT3000 (JSKD), z Zavodom Stripolis, s knjižnicami, kulturnimi domovi in mladinskimi klubi po vsej Sloveniji. Naša ekipa pa ima izkušnje tudi z organizacijo dogodkov, kot so Mednarodni festival animiranega filma Animateka, Festival slovenskega filma, Filmski teden Evrope, Mednarodni festival študentske in video produkcije Filofest, Mednarodni gledališko-klovnovski festival Klovnbuf in Mednarodni filmski festival Kino Otok.

Vizo v medijih

Ostale zanimive in sorodne povezave

___

Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo
Gallusovo nabrežje 39
1000 Ljubljana
info@vizo.si
TRR: SI56 6100 0000 8925 996 (Delavska hranilnica)
Matična št.: 6332102000
Davčna št.: 82654107

___

Kontakti

Rok Govednik
Direktor in programski vodja
rok.govednik(at)vizo.si

Daša Ložar
Administracija, PR
dasa.lozar(at)vizo.si

Debora Porenta
Koordinatorka projektov
debora.porenta(at)vizo.si

Patricija Fašalek
Urednica spletne strani Mad About Film
patricija.fasalek(at)vizo.si

Vladimir Peršurič
vladimir.persuric(at)vizo.si

 

Mentorji filmske vzgoje:

Anja Banko, Nina Cvar, Matija Dolenc, Saša Eržen, Andrej Firm, Rok Govednik, Maruša Ivančič, Katja Goljat, Tomaž Gregorc, Rok Kušlan, Matic Majcen, Petra Meterc, Jan Nalesnik, Pia Nikolič, Tina Poglajen, Lucija Šuštar, Katja Šušteršič, Maja Zupanc.

Oblikovanje in spletna stran:

Timon Leder ( CGP Vizo, Mad About Film), Miha Kosmač (Mad About Film)
Matej Lukin (programiranje Vizo.si, MadAboutFilm.si)
Tjaša Križnar (oblikovanje didaktičnih pripomočkov in scene) aka Pirate Piška

Deli to stran z drugimi: