Zavod Vizo

Zavod Vizo je neprofitni zasebni zavod, ustanovljen leta 2013, ki izvaja kulturne in vzgojno-izobraževalne dejavnosti na področju filma in drugih vizualnih medijev. Vizo tako predvsem pripravlja kakovostne filmsko-vzgojne vsebine za vrtce, šole, kine, knjižnice, festivale in druge zainteresirane organizacije.

Glavno poslanstvo Vizoja je filmsko opismenjevanje – filmska vzgoja, ki jo izvaja na področju celotne Slovenije. Pri Vizoju se zavedamo, da sta filmska in medijska vzgoja v šolah in drugih izobraževalnih institucijah pri nas še vedno zapostavljeni, zato se želimo na tem pedagoškem področju uveljaviti kot ena izmed vodilnih institucij pri nas. Izvajamo že večletne projekte z vrtci, osnovnimi in srednjimi šolami v obliki delavnice in predavanj, vzpostavili smo mladinsko platformo Mad About Film (www.madaboutfilm.si) in Mednarodni festival mladega filma – Oko (www.filmnaoko.si).

Vizo velik pomen daje tudi povezovanju z drugimi kulturnimi in družbeno-angažiranimi projekti ter organizacijami. Sodelujemo s kinematografi iz Art kino mreže Slovenije, z Društvom za oživljanje zgodbe 2 koluta in Društvom Slon, s Slovensko kinoteko, z Moderno galerijo (MG+MSUM), s Cankarjevim domom, s Kinom Bežigrad, z Galerijo KULT3000 (JSKD), z Zavodom Stripolis, s knjižnicami, kulturnimi domovi in mladinskimi klubi po vsej Sloveniji. Redno sodelujemo seveda tudi z vzgojno-izobraževalnimi zavodi kot so osnovne in srednje šole ter vrtci, zavodi za slepe in slabovidne, mladinskimi domovi, mladinskimi zapori, azilnimi centri ter tudi s humanitarnimi organizacijami. Redno sodelujemo tudi s tujimi organizacijami in mednarodnimi festivali.

Vizo ima status prostovoljske organizacije, kulturne organizacije v javnem interesu, naš program Mad About Film pa ima tudi status elektronskega medija. Vizo je član evropske mreže ECFA (European Children’s Film Association), uvrščen je v evropski katalog filmsko-vzgojnih organizacij (CED Europa). Redno ga podpira Slovenski filmski center, sofinanciran pa je bil tudi iz evropskih skladov (CED-MEDIA, Norveški mehanizem).

___

Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo
Gallusovo nabrežje 39
1000 Ljubljana

TRR: SI56 6100 0000 8925 996 (Delavska hranilnica)
Matična št.: 6332102000
Davčna št.: 82654107

info@vizo.si

___

Kontakti

Rok Govednik
Direktor in programski vodja
rok.govednik(at)vizo.si

Daša Ložar
Pomočnica direktorja, administracija, PR
dasa.lozar(at)vizo.si

Patricija Fašalek
Urednica spletne strani Mad About Film
patricija.fasalek(at)vizo.si

Debora Porenta
koordinatorka filmskega tabora Mad About Film
debora.porenta(at)vizo.si

Vladimir Peršurič
vladimir.persuric(at)vizo.si

 

Mentorji so že bili:

Kaja Balog, Anja Banko, Lučka Berlot, Simon Chang, Nina Cvar, Matija Dolenc, Saša Eržen, Andrej Firm, Rok Govednik, Maruša Ivančič, Katja Goljat, Tomaž Gregorc, Rok Kušlan, Matic Majcen, Petra Meterc, Jan Nalesnik, Pia Nikolič, Tina Poglajen, Maja Prelog, Maja Prettner, Jasmina Šepetavc, Ana Šturm, Lucija Šuštar, Katja Šušteršič, Ema Vatovec, Maja Zupanc.

Strokovni gostje so že bili:

Rok Biček, Jožko Rutar, Miha Černec, Lev RPedan Kowarski, Darko Štante, Jerca Jerič, Luka Marčetič, Jure Henigman, Frederike Migom (Bel.), Nassim Haddouche (Fr.)

Oblikovanje in spletna stran:

Timon Leder (CGP Vizo, Mad About Film), Miha Kosmač (Mad About Film)
Matej Lukin (programiranje Vizo.si, MadAboutFilm.si)
Tjaša Križnar (oblikovanje didaktičnih pripomočkov in scene) aka Pirate Piška

Deli to stran z drugimi: